Lapataiga maualuga ole vevela ma faititili!E fa'afefea ona fa'agaoioi le fale eletise e sili atu ona mautu?

I le tau mafanafana, e a'afia ai fale eletise photovoltaic i le ogaoga o le tau e pei o le maualuga o le vevela, uila ma timuga mamafa.E faʻafefea ona faʻaleleia le mautu o fale eletise photovoltaic mai le vaʻaiga o le inverter design, atoa le mamanu o le eletise ma le fausiaina?

01

Tau vevela

O lenei tausaga, e ono tupu ai le El Niño, poʻo le vevela sili ona vevela i le tala faasolopito o le a oʻo mai, lea o le a aumaia ai le tele o luʻitau i le photovoltaic power plants.

1.1 Le a'afiaga o le vevela maualuga i vaega

O le vevela tele o le a faʻaitiitia ai le faʻatinoga ma le ola o vaega, e pei o inductors, electrolytic capacitors, power modules, etc.

Inductance:I le maualuga o le vevela, o le inductance e faigofie ona tumu, ma o le inductance tumu o le a faʻaitiitia, e mafua ai le faʻatupulaia o le maualuga o le tau o le gaioiga o loʻo i ai nei, ma le faʻaleagaina o le masini eletise ona o le tele o le taimi nei.

Pusa:Mo capacitors electrolytic, o le umi o le ola o capacitors electrolytic e faʻaititia i le afa pe a siʻitia le vevela i le 10°C.Aluminum electrolytic capacitors e masani ona faʻaaogaina le vevela o le -25 ~ + 105 ° C, ma o ata tifaga e masani ona faʻaaogaina le vevela o le -40 ~ + 105 ° C.O le mea lea, e masani ona faʻaogaina e le au faʻatauvaʻa laiti capacitors ata e faʻaleleia ai le fetuutuunai o inverters i le maualuga o le vevela.

 图片1

 

Le ola o capacitors i vevela eseese

Module malosi:O le maualuga o le vevela, o le maualuga foi lea o le vevela o le va'aiga o le pu pe a galue le module eletise, lea e fa'atupu ai le mamafa o le vevela o le module ma fa'apu'upu'u ai le ola tautua.O le taimi lava e sili atu ai le vevela i le fa'atapula'a o le vevela o le so'oga, o le a mafua ai le malepelepe vevela o le module.

1.2 Fua Fa'a'ave'esea o le vevela

E mafai ona galue le inverter i fafo ile 45°C pe maualuga atu le vevela.O le faʻaogaina o le vevela o le inverter o se auala taua e faʻamautinoa ai le mautu, saogalemu ma le faʻatuatuaina o le faʻaogaina o mea eletise taʻitasi i totonu o le oloa i totonu o le vevela galue.O le maualuga o le vevela o le inverter o le faʻamalosia o le faʻaosoina, inverter inductor, ma le IGBT module, ma o le vevela e faʻaumatia e ala i le ili i fafo ma le pito i tua o le vevela.O lo'o taua i lalo le fua fa'aitiitiga o le vevela o le GW50KS-MT:

 Fuafuaga le fa'aigoaina - 1

Si'itia ma pa'u le vevela o le Inverter

1.3 Fausia fuafuaga e tetee atu i le vevela maualuga

I luga o fale gaosi oloa, e masani ona maualuga le vevela nai lo le eleele.Ina ia puipuia le inverter mai le faʻaalia i le susulu o le la, e masani ona faʻapipiʻi le inverter i se nofoaga paolo poʻo se faʻapipiʻi i luga o le pito i luga o le inverter.E tatau ona maitauina o le avanoa mo le faʻaogaina ma le tausiga e tatau ona faʻapolopolo i le tulaga e ulu atu ai le ili inverter ma alu ese mai le matagi ma le ili fafo.Ole mea lea ole inverter ile agavale ma le taumatau ole ea fa'aoga ma alu i fafo.E tatau ona faʻaagaga avanoa i itu uma e lua o le inverter, ma faʻaagaga se mamao talafeagai i le va o le la ma le pito i luga o le inverter.

 图片3

02

Ttau afā

Faititili ma timuga i le taumafanafana.

2.1 Fua Fa'atatau o Uila ma Timuga Inverter

Faiga ole puipuiga ole uila:O itu AC ma DC o le inverter o loʻo faʻapipiʻiina i le maualuga o le puipuiga o le uila, ma o fesoʻotaʻiga mago o loʻo i ai le faʻafefe o le uila, lea e faigofie mo le pito i tua e iloa ai le tulaga patino o le puipuiga o le uila.

 图片4

 Inverter timu-proof ma anti-corrosion fua:O le inverter e faʻaaogaina se maualuga maualuga o le puipuiga o le IP66 ma le C4 & C5 anti-corrosion level e faʻamautinoa ai o loʻo galue pea le inverter i lalo o timuga mamafa.

图片5

图片6

Fesoʻotaʻiga sese o le fesoʻotaʻiga photovoltaic, faʻafefe vai pe a uma ona faʻaleagaina le uaea, e mafua ai se vaʻa puʻupuʻu i le itu DC poʻo le tafe o le eleele, ma mafua ai ona taofi le inverter.O le mea lea, o le DC arc detection function of the inverter e taua tele foi.

 图片7

2.2 Ta'iala atoa puipuiga ole uila (fausiaina).

Fai se galuega lelei o le faiga o le eleele, e aofia ai vaega fa'amau ma inverters.

 图片8 图片9

Fuafuaga puipuia o uila i luga o le la ma le inverter

O timuga o le tau mafanafana e mafai foi ona tupu ai vao ma paolo vaega.Pe a fufulu e le vai timu ia vaega, e faigofie ona faʻatupuina le pefu i luga o pito o vaega, lea o le a aʻafia ai le galuega faʻamamaina mulimuli ane.

Fai se galuega lelei ile su'esu'ega, siaki e le aunoa le insulation ma le le susu o feso'ota'iga photovoltaic ma uaea, mata'ituina pe o lo'o fa'asusu le uaea ile vai timu, ma pe o iai le matua ma ta'e i totonu o le fa'alava fa'alava.

Photovoltaic power generation o le gaosiga o le eletise i taimi uma.O le maualuga o le vevela ma faititili i le taumafanafana ua aumaia ai luitau ogaoga i le faʻagaioiina ma le tausiga o fale eletise photovoltaic.O le tuʻufaʻatasia o le inverter ma le mamanu atoa o le fale eletise, Xiaogu e tuʻuina atu fautuaga i le fausiaina, faʻaogaina ma le tausiga, ma faʻamoemoe e fesoasoani i tagata uma.


Taimi meli: Iul-21-2023