O le a le ki DC atamai e tutusa lona taua ma le AFCI?

10

O le voltage i le itu DC o le malosi o le la e faʻateleina i le 1500V, ma o le faʻalauiloaina ma le faʻaogaina o 210 sela e tuʻuina atu i luma manaʻoga maualuga mo le saogalemu eletise o le ata atoa o le photovoltaic system.A maeʻa ona faʻatuputeleina le eletise, e tuʻuina atu luʻitau i le faʻaogaina ma le saogalemu o le faiga, ma faʻateleina ai le lamatiaga o le malepelepe o vaega, uaea inverter, ma taʻavale i totonu. O lenei mea e manaʻomia ai ni puipuiga e faʻateʻaina faʻaletonu i se taimi talafeagai ma lelei pe a. fa'aletonu tutusa e tutupu mai.

Ina ia mafai ona fetaui ma vaega o loʻo faʻateleina le taimi nei, e faʻateleina e le au gaosi oloa le faʻaogaina o le manoa mai le 15A i le 20A. Pe a foia le faʻafitauli o le 20A faʻaogaina o loʻo i ai nei, na faʻamalosia e le gaosiga o le inverter le mamanu totonu o le MPPT ma faʻalauteleina le gafatia avanoa o le manoa. MPPT i le tolu pe sili atu. I le tulaga o se faaletonu, o le manoa e mafai ona i ai se faʻafitauli o le backfeeding i le taimi nei.Ina ia foia lenei faafitauli, o se ki DC ma le galuega o le "atamai DC tapunia" ua tulaʻi mai e pei ona manaʻomia e taimi.

01 Le ese'esega i le va tu'ufa'atasiga tu'ufua ki ma le atamai DC ki

Muamua lava, e mafai e le DC tu'ufua ki fa'amavae ona malepe i totonu o le taimi nei fa'atatau, e pei o le 15A nominal, ona mafai lea ona motusia le taimi nei i lalo o le fua fa'atatau voltage o le 15A ma totonu. , e masani lava e le mafai ona motusia le aave pupuu.

O le ese'esega tele i le va o se ki tu'ufua ma se ta'avale ta'avale e mafai e le ta'avale va'ava'a ona motusia le va'a pu'upu'u, ma o le va'aiga pu'upu'u pe a tupu se fa'aletonu e sili atu nai lo le fua fa'atatau o le ta'avale. ;Talu ai o le taimi nei pupuu o le photovoltaic DC itu e masani lava e uiga i le 1.2 taimi le fua faatatau, o nisi o ki tu'ufua po o uta ki e mafai foi ona motusia le taimi puupuu-circuit o le itu DC.

I le taimi nei, o le ki DC atamai faʻaaogaina e le inverter, faʻaopoopo i le faʻafeiloaʻi o le IEC60947-3 faʻamaonia, faʻafeiloaʻi foi le malosi o le gau o le malosi o se gafatia faapitoa, lea e mafai ona motusia ai le faʻaletonu o loʻo i ai i totonu o le faʻasologa o le taimi nei, lelei. fo'ia le fa'afitauli o le fa'afofoga i tua.I le taimi lava e tasi, o le ki DC atamai e tuʻufaʻatasia ma le DSP o le inverter, ina ia mafai e le iunite malaga o le ki ona saʻo ma vave ona iloa galuega e pei o le puipuiga o le overcurrent ma le puipuiga o le taamilosaga puupuu.

11

Ata fa'akomepiuta fa'a eletise ole ki DC atamai

02 O le faʻatulagaina o le la e manaʻomia pe a oʻo i le numera o laina faʻaogaina o manoa i lalo o MPPT taʻitasi e ≥3, e tatau ona faʻapipiʻi le puipuiga o fuse i le itu DC. le faʻagaioiina ma le tausiga o galuega o le sui soo o fuses i le itu DC.E fa'aogaina e tagata fa'aliliu'esega ki DC atamai nai lo fuse.E mafai e le MPPT ona tuʻuina 3 vaega o manoa.I lalo o tulaga faaletonu ogaoga, o le ai ai se tulaga lamatia o le taimi nei o 2 vaega o manoa o le a toe tafe atu i le 1 vaega o manoa.I le taimi nei, o le ki DC atamai o le a tatala le ki DC e ala i le tatalaina o le shunt ma motusia i le taimi.ta'amilosaga ina ia mautinoa le vave aveese o fa'aletonu.

12

Ata fa'ata'ita'i o le manoa MPPT o lo'o fa'afofoga i tua

O le tatalaina o le shunt o le mea moni lava o se vili pa'i fa'atasi ai ma se masini fa'apipi'i, lea e fa'aogaina ai se voli fa'apitoa i le ili fa'asolo, ma e ala i gaioiga e pei o le toso i totonu, o le DC switch actuator ua paʻu e tatala ai le taofi, ma le shunt e paʻu ai. e masani ona faʻaaogaina i le mamao otometi mana-off control.When ua configured le ki DC atamai i le inverter GoodWe, e mafai ona tripped le ki DC ma tatala e ala i le inverter DSP e motusia le matagaluega ki DC.

Mo inverters o loʻo faʻaaogaina le shunt trip protection function, e manaʻomia muamua le faʻamautinoaina o le taʻavale faʻatonutonu o le shunt coil e maua ai le mana faʻatonutonu aʻo leʻi mafai ona faʻamaonia le galuega o le puipuiga o le malaga a le matagaluega autu.

03 Fa'amoemoega fa'aoga ole kilia DC atamai

E pei o le saogalemu o le photovoltaic DC itu o loʻo faasolosolo malie ona faʻalogo atili, o galuega saogalemu e pei o le AFCI ma le RSD ua taʻua atili ma sili atu talu ai nei. Smart DC switch e tutusa le taua.Pe a tupu se faʻaletonu, e mafai e le sui atamai DC ona faʻaoga lelei le mamao mamao ma le faʻatonuga atoa o le faʻaogaina o le ki atamai.A maeʻa le gaioiga a le AFCI poʻo le RSD, o le a auina atu e le DSP se faʻailoga o le malaga e otometi ai le alu i le DC DC isolation switch.Fausia se nofoaga malolo manino ina ia mautinoa le saogalemu o tagata faigaluega tausiga.Pe a motusia e le ki DC se komi tele, o le a afaina ai le ola eletise o le ki.Pe a faʻaaogaina se kilia DC atamai, o le gau naʻo le faʻaaogaina o le ola faʻainisinia o le ki DC, lea e puipuia lelei ai le ola eletise ma le mafai ona tineia o le ki DC.

O le faʻaaogaina o suʻega DC atamai e mafai ai foi ona faʻalagolago i le "tasi-ki tapuni" o meafaigaluega inverter i faʻataʻitaʻiga o aiga; Lona lua, e ala i le mamanu o le DSP faʻatonutonu tapunia, pe a tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le DC ki o le inverter e mafai ona vave ma tapuni sa'o e ala i le faailo DSP, fausia se tulaga motusia tausiga faatuatuaina.

04 Aotelega

O le faʻaaogaina o suiga ole DC atamai e masani ona foia ai le faafitauli o le puipuiga o le backfeeding i le taimi nei, ae pe mafai ona faʻaogaina le galuega o le mamao mamao i isi faʻasalalauga faʻasalalau ma aiga e fausia ai se faʻamautinoaga sili atu ona faʻatuatuaina ma le tausiga ma faʻaleleia le saogalemu o tagata faʻaoga i faʻalavelave faʻafuaseʻi.O le gafatia e faʻafetaui ai faʻaletonu e manaʻomia pea le faʻaogaina ma le faʻamaonia o suiga atamai DC i totonu o le alamanuia.


Taimi meli: Feb-16-2023