Aiga ole DC/AC Power Ratio design solution

I le mamanu o le photovoltaic power station system, o le fua faatatau o le gafatia faʻapipiʻiina o modules photovoltaic i le fua faʻatatau o le inverter o le DC / AC Power Ratio,

O se mea taua tele mamanu mamanu. I le "Photovoltaic Power Generation System Efficiency Standard" na tuʻuina atu i le 2012, o le fua faʻatatau o le gafatia e fuafuaina e tusa ai ma le 1: 1, ae ona o le aʻafiaga o tulaga malamalama ma le vevela, e le mafai e le photovoltaic modules ona oʻo atu i le. mana fa'aigoa i le tele o taimi, ma le inverter fa'avae O lo'o tamomoe uma i lalo ifo o le malosi atoatoa, ma o le tele o le taimi o lo'o i le tulaga o le fa'ama'imau le gafatia.

I le faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i le faaiuga o Oketopa 2020, na faʻasaʻolotoina atoatoa le fua faʻatatau o malosiaga photovoltaic, ma o le maualuga maualuga o vaega ma fesuiaʻi na oʻo i le 1.8: 1.O le tulaga fou o le a matua faateleina ai le manaoga i totonu o le atunuu mo vaega ma inverters.E mafai ona faʻaitiitia le tau o le eletise ma faʻavaveina le taunuu mai o le vaitau o le photovoltaic parity.

O lenei pepa o le a avea le tufatufaina atu o le photovoltaic system i Shandong e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma auʻiliʻili mai le vaʻaiga o le mana moni o le gaosiga o le photovoltaic modules, le aofaʻi o tupe leiloa e mafua mai i le faʻaogaina o mea, ma le tamaoaiga.

01

O le aga'i i luma o le tele o le tu'uina atu o paneta sola

I le taimi nei, o le averesi o le tele o le tuʻuina atu o fale eletise photovoltaic i le lalolagi o loʻo i le va o le 120% ma le 140%.O le mafua'aga autu o le fa'asili ona tu'uina atu e le mafai e le PV modules ona o'o atu i le malosi maualuga i le taimi o le fa'agaioiga moni.O mea e a'afia ai e aofia ai:

1). Le lava le malosi fa'avevela (taumalulu)

2) .Ambient vevela

3). Pefu ma le Pefu poloka

4) E le sili ona lelei le fa'aogaina o le fa'aogaina o le la i le aso atoa (o fa'amau fa'amau e itiiti se mea)

5) Attenuation module Solar: 3% i le tausaga muamua, 0.7% i le tausaga mulimuli ane.

6) Faatusatusa gau i totonu ma le va o manoa o modules sola

AC Power ratio fuafuaga fofo1

Pi'o fa'atupuina o le paoa i aso ta'itasi ma 'ese'ese fa'asoa fa'atatau

I tausaga talu ai nei, o le tele-provisioning ratio of photovoltaic systems ua faʻaalia ai le faʻatupulaia o tulaga.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga o le leiloa o le faiga, o le faʻaitiitia atili o tau o vaega i tausaga talu ai ma le faʻaleleia atili o tekinolosi faʻaliliu ua mafua ai le faʻateleina o le numera o manoa e mafai ona faʻafesoʻotaʻi, faʻateleina le tuʻuina atu ma sili atu le tamaoaiga. , o le tele o le tuʻuina atu o vaega e mafai foi ona faʻaitiitia ai le tau o le eletise, ma faʻaleleia ai le fua faatatau i totonu o le toe faʻafoʻi mai o le poloketi, o le mea lea e faʻateleina ai le mafai gafatia o le faʻatupeina o le poloketi.

E le gata i lea, o le maualuga-power photovoltaic modules ua avea ma masani autu i le atinaʻeina o le photovoltaic alamanuia i lenei laasaga, lea e faʻateleina ai le avanoa e sili atu le tuʻuina atu o vaega ma le faʻateleina o le gafatia faʻapipiʻi fale.

Faʻavae i luga o mea taua o loʻo i luga, ua avea le faʻateleina o le tuʻuina atu ma faʻataʻitaʻiga o le ata o le photovoltaic project design.

02

Fa'atupuina o le malosi ma su'esu'ega tau

O le faʻaaogaina o le fale eletise photovoltaic fale 6kW na teu faʻafaigaluegaina e lē e ona e fai ma faʻataʻitaʻiga, LONGi 540W modules, lea e masani ona faʻaaogaina i le maketi tufatufaina, ua filifilia.E tusa ma le averesi o le 20 kWh o le eletise e mafai ona gaosia i le aso, ma o le malosi fa'aletausaga fa'aletausaga e tusa ma le 7,300 kWh.

E tusa ai ma le eletise eletise o vaega, o le taimi nei o loʻo galue i le pito i luga ole galuega ole 13A.Filifili le inverter autu GoodWe GW6000-DNS-30 i luga o le maketi.Ole maualuga ole fa'aoga ole taimi nei ole inverter ole 16A, lea e mafai ona fa'afetaui ile maketi o iai nei.vaega maualuga i le taimi nei.O le ave o le 30-tausaga averesi tau o le aofaʻi faʻaletausaga taʻitasi o punaoa malamalama i Yantai City, Shandong Province e fai ma faʻamatalaga, o faiga eseese ma faʻatusatusaga faʻatusatusa eseese na suʻesuʻeina.

2.1 faiga lelei

I le tasi itu, o le tele o le tuʻuina atu e faʻateleina ai le gaosiga o le eletise, ae i le isi itu, ona o le faʻateleina o le numera o le la i luga o le itu DC, o le faʻatusatusaina o le leiloa o le la i le la ma le leiloa o le la. Faʻateleina laina DC, o lea o loʻo i ai se fua faatatau gafatia sili ona lelei, faʻateleina le lelei o le faiga.A maeʻa faʻataʻitaʻiga PVsyst, e mafai ona maua le faʻaogaina o le faʻaogaina i lalo ole fua faʻatatau o le 6kVA.E pei ona faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo, pe a oʻo i le 1.1 le maualuga o le gafatia, o le faʻaogaina o le polokalama e oʻo atu i le maualuga, o lona uiga o le faʻaaogaina o vaega e sili ona maualuga i le taimi nei.

AC Power ratio fuafuaga fofo2

Fa'atonu faiga ma fa'aletausaga fa'aletausaga fa'atasi ai ma fua fa'atatau o le gafatia

2.2 gaosiga o le eletise ma tupe maua

E tusa ai ma le faʻaogaina o le faiga i lalo o le tele o fua faatatau o le tuʻuina atu ma le fua faʻatatau o le faʻaogaina o modules i le 20 tausaga, e mafai ona maua le faʻaletausaga faʻaletausaga i lalo o fua faʻatatau e mafai ona tuʻuina atu.E tusa ai ma le tau o le eletise i luga ole laiga ole 0.395 yuan/kWh (le tau ole eletise mo le koale desulfurized i Shandong), o le tau o le faʻatauga eletise faaletausaga e fuafua.O fa'ai'uga fa'atatau o lo'o fa'aalia ile laulau i luga.

2.3 Iloiloga o tau

O le tau o mea ia e sili atu ona popole i ai tagata faʻaoga o fale photovoltaic projects. Faatasi ai ma i latou, photovoltaic modules ma inverters o mea autu o meafaigaluega, ma isi mea faʻapipiʻi e pei o paʻu photovoltaic, meafaigaluega puipuia ma uaea, faʻapea foʻi ma tau faʻapipiʻiina mo le poloketi. fausiaina. E le gata i lea, e manaʻomia foʻi e tagata faʻaoga ona mafaufau i le tau o le tausia o le eletise photovoltaic.Ole tau ole tausiga ole tau e tusa ole 1% i le 3% ole tau ole tupe fa'afaigaluega.I le tau aofaʻi, faʻapipiʻi photovoltaic e tusa ma le 50% i le 60%.Faʻavae i luga o tau o loʻo i luga, o le tau o loʻo i ai nei i le fale photovoltaic tau o loʻo faʻaalia e pei ona faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo:

AC Power ratio fuafuaga fofo3

Tau Fa'atatau o Faiga PV Nofo

Ona o le ese'esega o fua fa'atatau, o le tau o le faiga o le a eseese fo'i, e aofia ai vaega, puipui, uaea DC, ma totogi fa'apipi'i.E tusa ai ma le laulau o loʻo i luga, e mafai ona faʻatatau le tau o fua faatatau eseese ovaʻa, e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

AC Power ratio fuafuaga fofo4

Totogi Fa'atonu, Fa'amanuiaga ma Fa'atonuga i lalo ole Fa'asologa o Va'aiga Eseese

03

Su'esu'ega fa'aopoopo fa'amanuiaga

E mafai ona iloa mai le iloiloga o loʻo i luga, e ui lava o le a faʻateleina le gaosiga o le eletise ma tupe maua i tausaga taʻitasi i le siʻitia o le fua faatatau ovaʻa, o le a faʻatupulaia foi le tau o tupe faʻafaigaluega.E le gata i lea, o le laulau o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai o le faʻaogaina o le faiga o le 1.1 taimi sili atu Sili pe a faʻapipiʻi.

Ae ui i lea, mai le vaaiga a le aufaipisinisi, e le lava le mafaufau i le mamanu o faiga photovoltaic mai se vaaiga faʻapitoa.E tatau foi ona iloilo le aafiaga o le soona faasoasoaina i tupe maua mai tupe teufaafaigaluega mai se vaaiga tau tamaoaiga.

E tusa ai ma le tau o tupe teufaafaigaluega ma le gaosiga o le eletise o loʻo i lalo o faʻatusatusaga o gafatia eseese o loʻo i luga, o le tau o le kWh o le faiga mo le 20 tausaga ma le fua faatatau o tupe maua i totonu aʻo leʻi totogiina lafoga e mafai ona fuafua.

AC Power ratio fuafuaga fofo5

LCOE ma le IRR i lalo o fua faatatau eseese ova

E pei ona vaaia i luga o le fuainumera, pe a laʻititi le faʻasoaina o le gafatia, o le gaosiga o le eletise ma tupe maua o le faiga e faʻateleina i le faʻaopoopoga o le faʻasoaina o le gafatia, ma o le faʻaopoopoga o tupe maua i le taimi nei e mafai ona totogi ai le tau faaopoopo ona o le sili atu. allocation.Pe a tele naua le fua faatatau o le gafatia, o le fua faatatau i totonu o le toe faafoi o le faiga e faasolosolo malie ona faaitiitia ona o mea taua e pei o le faateleina malie o le malosiaga faatapulaaina o le vaega faaopoopo ma le faateleina o le leiloa laina.A'o le fua fa'atatau o le gafatia e 1.5, o le fua fa'atatau o le toe fa'afo'i IRR o le fa'afaigaluegaina o faiga e sili ona tele.O le mea lea, mai se vaaiga tau tamaoaiga, 1.5: 1 o le fua faatatau sili ona lelei mo lenei faiga.

E ala i le auala lava e tasi e pei ona i luga, o le fua faatatau o le malosi sili ona lelei o le faiga i lalo o malosiaga eseese e fuafuaina mai le vaaiga o le tamaoaiga, ma o taunuuga e faapea:

AC Power ratio fuafuaga fofo6

04

Epilogue

E ala i le faʻaaogaina o faʻamaumauga o punaoa a le la o Shandong, i lalo o tulaga o fua faʻatatau o le gafatia, o le mana o le gaosiga o le module photovoltaic e oʻo atu i le inverter pe a uma ona leiloa ua fuafuaina.Pe a oʻo i le 1.1 le aofaʻi o le gafatia, o le faʻaogaina o le faiga e sili ona laʻititi, ma o le faʻaaogaina o vaega e sili ona maualuga i le taimi nei. .Pe a mamanuina se faiga photovoltaic, e le gata o le faʻaaogaina o vaega i lalo o mea faʻapitoa e tatau ona mafaufauina, ae o le tamaoaiga foi o le ki lea i le mamanu o galuega.E ala i le fuafuaina o le tamaoaiga, o le 8kW system 1.3 e sili ona taugofie pe a ova le tuʻuina atu, o le 10kW system 1.2 e sili ona taugofie pe a ova le tuʻuina atu, ma le 15kW system 1.2 e sili ona taugofie pe a ova le tuʻuina atu. .

Pe a faʻaaogaina le auala lava lea e tasi mo le faʻatusatusaina o le tamaoaiga o le fua faatatau o le gafatia i alamanuia ma pisinisi, ona o le faʻaitiitia o le tau i le watts o le faiga, o le a sili atu le maualuga o le tamaoaiga sili ona lelei.E le gata i lea, ona o mafuaʻaga o maketi, o le tau o le photovoltaic system o le a matua fesuisuiaʻi foi, lea o le a matua aʻafia ai foʻi le faʻatusatusaina o le maualuga o le gafatia.Ole mafua'aga autu foi lea ua fa'asa'olotoina ai e atunu'u eseese le fa'atulagaina o fua fa'atatau o faiga fa'akomepiuta.


Taimi meli: Sep-28-2022