O mea silikoni na pa'ū i lalo ole 200 RMB mo le taimi muamua, aisea e sili atu ai le aoga o le faʻatau?

O le tau o le polysilicon ua paʻu i lalo ifo o le 200 yuan/kg, ma e le masalomia na ulufale atu i lalo i lalo.

Ia Mati, na tumu le faʻatonuga a le au gaosi modules, ma o le faʻapipiʻiina o le gafatia o modules o le a faʻatupulaʻia teisi ia Aperila, ma o le gafatia faʻapipiʻi o le a amata ona faʻavavevave i le tausaga.

E tusa ai ma le filifili o pisinisi, o le le lava o le maualuga o le quartz oneone o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, ma o loʻo faʻaauau pea le tau, ma o le pito i luga e le o mautinoa.I le mae'a ai o le fa'aitiitiga o le tau o mea fa'ameamea, o lo'o ta'ita'ia le silicon wafer ma kamupani fa'atauva'a o lo'o avea pea ma fa'amanuiaga sili o le filifili pisinisi photovoltaic i lenei tausaga.

O tau o mea fa'apipi'i ma fa'ama'i masi fa'asolo o lo'o fa'aauau pea ona fe'ese'esea'i fa'atasi le fa'avavevave o tauofoga ile itu vaega.

E tusa ai ma le upusii lata mai o le polysilicon e Shanghai Nonferrous Network i le aso 6 o Aperila, o le tau masani o le toe fafagaina o le polysilicon o le 206.5 yuan / kg;le tau averesi o mea mafiafia polysilicon o 202.5 yuan/kg.O lenei taamilosaga o le polysilicon material pa'u na amata i le amataga o Fepuari, ma o loʻo faʻaauau pea ona paʻu talu mai lena taimi.I aso nei, o le tau o le polysilicon mafiafia mea na pa'u aloa'ia i lalo ole 200 yuan/ton fa'ailoga mo le taimi muamua.

sili atu tupe maua1A va'ai i le tulaga o fa'ama'i silicon, e le'i suia tele talu ai nei le tau o le silicon wafers, lea e ese mai le tau o mea fa'aoga.

O aso nei na faʻasalalau ai e le Silicon Industry Branch le tau silicon wafer sili ona lata mai, lea o le tau masani o le 182mm / 150μm o le 6.4 yuan / fasi, ma le tau masani o le 210mm / 150μm o le 8.2 yuan / fasi, lea e tutusa ma le upusii o le vaiaso talu ai.O le mafuaʻaga o loʻo faʻamatalaina e le Silicon Industry Branch ona o le tuʻuina atu o faʻamaʻi silikoni e faʻamalosi, ma e tusa ai ma le manaʻoga, o le faʻatupulaia o le N-type maʻa ua faʻagesegese ona o faʻafitauli i le faʻaogaina o laina gaosiga.

O le mea lea, e tusa ai ma le alualu i luma o upusii lata mai, o mea silikoni ua ulufale aloaia i lalo.O faʻamaumauga faʻapipiʻi faʻapipiʻi mai ia Ianuari ia Fepuari o lenei tausaga na sili atu nai lo faʻamoemoega, faʻatasi ai ma le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga e 87.6%.I le ta'aloga masani o le kuata muamua, e le'i tuai.E le gata ina le tuai, ae na ausia foi se faamaumauga maualuga.E mafai ona faapea ua lelei le amataga.O lea la ua o'o mai ia Aperila, a'o fa'aauau pea ona pa'u le tau o mea fa'asilikoni, uta vaega i lalo ma fa'apipi'i fa'amau Na manino mai fo'i ua amata fa'avavevave.

sili atu le manuia2I le itu vaega, o tauofoga a le atunuu ia Mati e tusa ma le 31.6GW, o se siitaga e 2.5GW masina i lea masina.O le tauofoga fa'aopoopo i le tolu masina muamua e 63.2GW, o se fa'aopoopoga fa'aopoopo e tusa ma le 30GW i lea tausaga ma lea tausaga.%, o loʻo faʻamalamalamaina o le gaosiga autu o kamupani taʻutaʻua ua faʻaaogaina atoatoa talu mai Mati, ma o le faʻatulagaina o gaosiga o kamupani faʻapitoa e fa, LONGi, JA Solar, Trina, ma Jinko, o le a faʻatupulaia teisi.

O le mea lea, e talitonu le Jianzhi Research e fa'atatau i le taimi nei, o le tulaga o le alamanuia o lo'o ogatasi ma valo'aga, ma o le taimi lea ua pa'u ifo ai le tau o mea silicon i lalo ifo o le 200 yuan/kg, o lona uiga fo'i o lona aga'i i lalo e le mafai ona taofia.E tusa lava pe faʻamoemoe nisi kamupani e sii tau, E sili atu foi ona faigata, aua o le faʻamaumauga e tele foi.I le faaopoopo atu i fale gaosi polysilicon pito i luga, e tele foi le tele o tagata taaalo tuai.Faʻatasi ma le faʻamoemoe o le faʻalauteleina tele i le afa lona lua o le tausaga, atonu e le taliaina e fale gaosi polysilicon i lalo pe a latou mananao e sii tau.

O tupe mama na fa'amatu'u mai i mea fa'asilikoni,Pe o le a 'aina ea e le silicon wafers ma crucibles?

I le 2022, o le fou faʻapipiʻi gafatia o photovoltaics i Saina o le a 87.41GW.O loʻo faʻatatauina o le fou faʻapipiʻiina o le gaosiga o photovoltaics i Saina o le a faʻamoemoeina i le 130GW i lenei tausaga, ma le faʻatupulaia o le toeitiiti 50%.

Ma, i le faagasologa o le faʻaitiitia o le tau o mea silikoni ma faʻagasolo malie le tuʻuina atu o tupe mama, faʻafefea ona tafe mai tupe mama, ma o le a 'aina atoa e le silicon wafer ma crucible?

Jianzhi Research e talitonu, e le pei o le tausaga talu ai o le a tafe atu mea silicon i modules ma sela pe a uma le tau tipi, i lenei tausaga, faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o le le lava o le oneone quartz, ua sili atu le gauai atu o tagata uma i le soʻotaga wafer silicon, o le silicon. wafers, Crucible, ma le oneone quartz maualuga mama ua avea ma vaega autu o le alamanuia photovoltaic i lenei tausaga.

O le le lava o le oneone quartz maualuga maualuga o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, o lea o loʻo siʻitia ai foi le tau.Fai mai o le tau maualuga ua oo i le 180,000/tone, ae o lo o siitia pea, ma e ono oo atu i le 240,000/ton i le faaiuga o Aperila.Le mafai ona taofi.

E tutusa ma mea o le silicon i le tausaga talu ai, pe a maualuga le tau o le oneone quartz i lenei tausaga ma e leai se mutaaga i le vaʻaia, e masani lava ona i ai se malosi malosi tele mo kamupani wafer silicon ma crucible e sii tau i le taimi o le le lava, e oʻo lava i afai e 'aina uma, o le a le lava tupe maua, ae i le tulaga o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia le tau o le oneone ogatotonu ma totonu, o le mea sili ona aoga o loʻo iai pea masima silicon ma crucibles.

Ioe, e tatau ona fa'atulagaina lenei mea.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le siʻitia o tau o le oneone mama maualuga ma faʻatauga mo kamupani wafer silicon wafer lona lua ma le tolu, o le a faʻatupulaʻia a latou tau e le o le silikoni, e faigata ai ona tauva ma tagata taaalo sili.

Ae ui i lea, i le faʻaopoopoga i mea faʻapipiʻi ma silicon wafers, sela ma modules i totonu o le alamanuia autu filifili o le a manuia foi mai le faʻaitiitia o tau o mea faʻaoga, ae atonu e le sili atu le lelei e pei ona faʻamoemoeina muamua.

Mo kamupani vaega, e ui lava o le tau o loʻo i ai nei e tusa ma le 1.7 yuan / W, e mafai ona faʻamalosia atoatoa le faʻapipiʻiina o atunuʻu i totonu ma fafo, ma o le a faʻaititia foi le tau i le faʻaititia o tau o mea silicon.Ae ui i lea, e faigata ona fai atu pe o le a le maualuga o le tau o le oneone quartz mama maualuga e mafai ona siitia., o tupe maua taua o le a fa'asusuina pea e le fa'aputu ma ta'ita'i kamupani wafer silicon.


Taimi meli: Apr-10-2023